אין דבר שמעיד יותר על בואו של הקיץ כמו לבקש ממני להגיע לסקר את גזוז ביץ'– מסעדת חוף. המסעדה נפתחה אומנם כבר לפני שמונה חודשים, אבל מבחינתי הם פשוט היו בהרצה עד קרן שמש ראשונה. בפתח המקום קיבלה את פני שייה המלצרית. כבר חייכתי. נכנסנו למסעדה שעוצבה להפליא. לרגע הרגשתי שאני במקסיקו (שהייתי) או אפילו בקוסטה ריקה (שלא הייתי). ספות מעוצבות, דקלים ודק. מה עוד בחורה צריכה? אוכל.

התחלנו בקוקטיילים מתפריט הקיץ החדש שלהם. מרטיני ביאנקו צונן עם חתיכות תותים, קיווי וקרמבולה וגם קוקטייל סורבה מנגו עם צ'ילי חריף שנותן לו קיק של תעוזה. בעודי מתלבטת איזה שלוק לקחת מאיזה קוקטייל שהוצע לי, הגיעו המנות הראשונות: שרימפס מטוגן בטמפורה לצד מיונז וצ'יפוטלה חריף, בוראטה על גספצ'ו עגבניות וסביצ'ה סלמון בתערובות אננס, בצל ירוק וכוסברה, לצד קרפ פרש וטוסטונים.

האננס נתן לסביצ'ה מתיקות מפתיעה ומרעננת, יחד עם הירוקים בתערובות. הייתה לי חסרה מעט חמיצות ומליחות, אבל פתרתי זאת בלימון ומלח ים והמנה זרחה לי בתוך הפה. הגספצ'ו היה פחות סמיך להרגלי, אבל השתלב נהדר עם הבוראטה שנזלה עליו בעדינות כשפתחנו אותה. הכול הרגיש מאוד טרי ורענן, כמו נקצץ והוכן לנו במקום ולא ישב במקרר וחיכה שיוציאו אותו.

שייה הביאה לנו את פוקצ'ת הבית. אני חייבת להודות שאני לא מתה על לחם ולא רואה תועלת לאכול אותו אם מוצעים לי מגוון מאכלים אחרים, חבל על המקום בקיבה. אבל היא ידעה מה היא עושה, כי כשבצעתי את הלחם שיצא חם מהתנור כבר ידעתי שהולך להיות לי ביס נפלא. בסוף חיסלתי חצי פוקצ'ה לצד חומץ בלסמי ושמן זית. ידעתי שזה הזמן לפתוח את הקיבה הספייר שלי למנות העיקריות.

כמסעדה השוכנת למרגלות הים, הגזוז רוצה לבסס עצמה כמומחית פירות ים ודגים. אחת מהמנות העיקריות שהוצאו לנו היה דג דניס שלם צלוי על הגריל, לצד תפוח אדמה, בטטה ופלפל חריף קלוי. הדג היה מדהים. כאילו רק עכשיו נמשה מן המים וצלוי במידה מדויקת כך שהוא עדיין עסיסי מבפנים. הירקות לצדו היו קלויים בדיוק במידה הנכונה והיוו תוספת נהדרת למי שמגיע רעב.

המשכנו עם העיקריות לצלעות טלה עשויות להפליא. תמיד כשאוכלים צלעות יש את החשש הזה שהטבח לא התייחס אליהן מספיק טוב ובישל אותן מעבר למידה ואז הן צמיגיות ולא לעיסות, אך זה לא היה המקרה. כל ביס היה תענוג שנמס לי בפה באיטיות מדהימה. לצדן הוגש אספרגוס על פירה ירקות שורש שבושל מעט מעבר למידה לטעמי ולא הוקפץ על מחבת, אבל גם כך הצלעות שהיו על הצלחת שלי החווירו כל דבר אחר שהיה בסביבתן.

רגע לפני שחשבתי שאני עומדת למות מרוב אושר אבל עם כרס אדירה, שייה הציעה לנו קינוח. סירבתי ישר, אבל נזכרתי שזה לא פייר כלפיכם הקוראים, שתישארו ללא קינוח. ביקשתי ממנה שתוציא לנו את הקינוח שהם הכי רוצים שנטעם. אחרי כמה דקות שבהם הכנתי את קיבת הקינוחים שלי, יצאה פבלובה מעוטרת בהר של פירות קצוצים, קרם וסורבה מנגו ותות.

זה היה נראה כמו המנה הראשונה שמקבלים בגן עדן וטעמה לא החטיא. משם כבר היה צריך לפנות אותי באלונקה.

פינת הנחת הזאת שנקראת גזוז ביץ' וממוקמת על חוף ירושלים, היא המקום בו תרצו לבלות הקיץ ולא תדעו ממנו שובע. עם שירות אדיב, מחויך ומדויק, לצד גם מנות נשנושים וקוקטיילים מרעננים שיצטלמו נהדר לסטורי שלכם- צפו לאהבת הקיץ החדשה שלכם.

// לירן רוזן