לפתוח את הסופ"ש נכון זה לפתוח אותו בחמישי בבוקר עם חברה טובה, במקום מגניב, עם אוכל טעים. זה בדרך כלל מבטיח שסוף השבוע כולו יהיה מדהים, כי ככה זה, כשטעים לי אני מאושרת, זה מוכח.

אז לקחתי את חן בלי לשאול אותה יותר מדי, כי אם היא חברה שלי היא אוהבת לאכול בדיוק כמוני, ויחד פתחנו את הבוקר ב- sidewalk, בית קפה מקסים ברחוב דיזינגוף, שהיה שטוף שמש באותו בוקר מהמם. המקום מציע שולחנות חוץ למעשנים, וחצר מקורה עם גופי חימום ששומרים על אווירה חמימה בפנים.

קיבל את פנינו מלצר מקסים שנתן לנו לשבת איפה שנרצה, כמובן שבחרנו בשולחן לארבעה כי ידענו שיהיו הרבה צלחות. עם חלון שמשקיף לרחוב השוקק של תל אביב ושולחן עץ שרק מחכה להתכסות באוכל טעים, ישבנו, ריכלנו, צחקנו והכי חשוב אכלנו!

פתחנו בקפה הפוך גדול, כי אין מה לעשות, אי אפשר בלי. אליו הצטרפה מנת בוקר מפנק. מנה לא עמוסה מדי שמכילה את כל הדברים שצריך לפתוח איתם את הבוקר בחיוך. ביצים לפי בחירה, אנחנו לקחנו חביתה עם עשבי תיבול, סלט ירקות טרי, שיש לציין שהיה מתובל מעולה, ואני סופר רגישה לירקות עצובים בלי רוטב מספק.

עם המנה הגיעה גם סלסלת לחמים חמים שהולכים נהדר עם התוספות הקטנות של ארוחת הבוקר: גבינת גאודה, נקניק סרבלד, חמאה וריבה. הנוצצים בחבורה היו הסלמון המעושן וגבינת השמנת שידועים בשילובם המנצח. בנוסף, גולת הכותרת הייתה פטה כבד עם ריבת סלק ומלח גס שחוסל עד לרמת הפירור.

אחר כך הגיע סלט קינואה וירוקים, על פניו מנה בריאה מאוד, אך תופתעו לגלות שהיא גם טעימה מאוד. קינואה לבנה ואדומה, מלווה בשעועית ירוקה, ברוקולי, עגבניות שרי, תרד, זוקיני ומנגולד וכל התענוג ברוטב מנצח של שמן זית לימון ושום עם נגיעות בלסמי שעושות את העבודה. מנה משביעה ומפנקת עם ירקות שבושלו במידה הנכונה, רעננים וטריים ולא שוכבים עייפים בקערה כמו רב הסלטים החמים.

בכל זאת חוגגים את בואו של סוף השבוע ולכן, התפנקנו בסיידר תפוחים המוגש חם ומכיל בתוכו, מקל קינמון וחתיכות תפוח טרי, ולמעוניינים ביניכם, ואנחנו היינו מאוד מעוניינות, ניתן להוסיף יין ('ריוחה' ספרדי) ולשדרג את המשקה. עם הקרירות שבחוץ אין ספק שבחרנו במשקה הנכון.

לסיום הזמנו פרנץ' טוסט העשוי מחלת בריוש ומוגש עם פירות טריים, קרם פרש ומייפל מתוק שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו. מנה טעימה שאני מודה, כשלנו לסיים, אבל נהנינו מכל ביס. חלת הבריוש עבה ואוורירית במיוחד והמתיקות של המייפל עם החמיצות של הקרם פרש והפירות, יוצרים שילוב שעושה שמח בחלל הפה ומעלה חיוך ענקי.

אסכם ואגיד שהחברה הייתה טובה, האווירה הייתה מקסימה, השירות היה אדיב ומקצועי והאוכל- היה פשוט טעים. אם כבר חוגגים את חמישי, אז עם ארוחת בוקר מפנקת, שמשאירה טעם של עוד.

// עדי שיקלי