ט"ו באב בפתח, ואתם וודאי מחפשים מקום טוב לאכול בו ולחלוק חוויה זוגית בלתי נשכחת. ובכן,סלבה וידה היא המסעדה בשבילכם. מדובר במקום המושלם לרומנטיקה בהתגלמותה – המסעדה משקיפה על הים והטיילת, והמפות הלבנות יחד עם העיצוב המוקפד נותנים תחושה של חופשה זוגית על אי בודד.

אז לקחתי את ניצן (הבויפרינד) והלכנו לבדוק את השטח בשבילכם, אנחנו מספיק רומנטיים בשגרה כדי להקדים את ט"ו באב בשביל אוכל 😊 את הארוחה פתחנו בקוקטיילים קיציים: אני לקחתי את הגרסה המתקדמת של קוסמופוליטן – קלובר קלאב: סטולי קריסטל, קואטרו, תותי בר וליים טרי. ניצן לקח את האדפטציה של המקום לסינגפור סלינג – סלבה וידה סלינג: היימנ'ס לונדון ג'ין, טריפל סק, בנדיקטין ואננס גרוס בצורת קרח. אין ספק שהתרעננו והיינו מוכנים למנות הראשונות.

ראינו אותו מתקרב בצלחת מושקעת, סשימי טונה אדומה על קוביות אבטיח עם קרם אבוקדו ווסאבי, ספיישל לט"ו באב. מנה פרשית וטעימה, תכלס יכולנו לאכול ממנה עוד ועוד אבל באנו רעבים לגוון. הוגשה המנה הבאה, ולשמחתי הייתה בה פחמימה – ברוסקטת סינטה בקר: פרוסות סינטה על הפלנצ'ה עם עשבי תיבול, מוגשות על לחם מחמצת עם ירקות מבושלים, בצל מקורמל ונגיעות אגס שמאזנות את הטעם.

ואז היא הגיעה, המנה המתוקה-חריפה, שרק מלהסתכל עליה ידעתי שאני וניצן הולכים לחסל אותה.גרילד שרימפס מוגשים עם רוטב ברביקיו חריף על מצע קייל וקרוטונים במרקמים שונים. אני ידועה בתור כזו שלא אוכלת חריף כמעט, ובכל זאת נהניתי מאוד מהמנה. כידוע, אין ארוחה רומנטית בלי יין טוב ולכן בחרנו יין לבן יבש של דלתון Pinot Gris, שירד בגרון כמו מעדן וליווה את הארוחה בהרמוניה מושלמת.

אני וניצן לא חובבי דגים אך למרות זאת החלטנו לנסות את הפילה מוסר המוצלח שהוגש ברוטב זוקיני שעשה פלאים למנה.
המשכנו עם צלעות טלה, שהגיעו לשולחן בצלחת גדולה שצעקה "תאכלו אותי", וכמו אכלנים טובים הושטנו ידיים וויתרנו על הסכו"ם בשלב הזה. חוץ מהצלעות היה במנה גם בצל מקורמל, עגבניות שרופות ותפו"א קראנצ'ים מבחוץ ורכים מבפנים. הצלחת, כמו שאתם מתארים לעצמכם, התרוקנה.

אחרי ארוחה כזאת חייבים קינוח, ובבמקרה שלנו שניים. התחלנו עם הפרנץ' טוסט– לחם בננה לצד בייליס שמנת מוקצפת וקרנץ מייפל. פשוט שלמות על צלחת, ליקקנו את האצבעות. סיימנו את הארוחה עם עוד קינוח – Mrs. B's Popcorn. אל תתנו לשם להפחיד אתכם, מדובר במנה מנצחת. קרם ברולה סמיפרדו לצד פופוקרן מקורמל (שלא ברור לי איך עדיין לא הגיע לקולנוע) וריבת "סלבה וידה" שמכינים במקום. כל מילה נוספת מיותרת.

האוכל מדהים, השירות מעולה, האנשים מסביב נחמדים והאווירה, הו האווירה! – מושלמת לזוגות. אחרי ימי עבודה, מבחנים והתרוצצויות בלתי פוסקות, היה נחמד לקחת לנו ערב לבד מול הים, עם אוכל טוב וכוס יין ביד. אני לא יודעת מה תכננתם לט"ו באב, אבל כדאי לכם להזמין מקום ולהבטיח לעצמכם ערב בלתי נשכח. אחרי שסיימתי לגרום לכם לרייר, אני משאירה אתכם עם הציטוט שכתוב בגב התפריט וקנה את ליבי לעולמים: "אם שום דבר לא יציל אותנו מהמוות, לפחות שהאהבה תציל אותנו מהחיים".